“Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" Adlı eTwinning Projemize Devam Ediyor

Türkiye, Romanya ve Polonya ortaklığıyla başlatılan “Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" Projesine okulumuz İngilizce Öğretmenimiz Arzu Körpeoğlu kuruculuğunda katılım sağlanmıştır.

Ağustos 2023'te, Romanya'dan Liceul Teoretic "Radu Vlădescu" ve Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu olmak üzere iki eTwinning okulu tarafından "Birlikte İyi Olalım!" projesi kurulmuştur.  Bu uluslararası ortaklığa dahil olan her okul topluluğunun refahını etkileyen sorunların bazılarını belirlemeyi ve çözmeyi hedeflerken, yerel ve ulusötesi faaliyetleri de işbirliği, BİT araçları yoluyla katılımcıların duygusal, kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerine katkıda bulunacak ve dijital kaynaklar, kültürlerarası diyalog ve deneyim alışverişi gerçekleşecektir.

“Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" projesinin temel amaçları:

- İşbirliğine ve iyi uygulamaların paylaşılmasına, iletişime ve olumlu değişime dayalı uluslararası bir ekip oluşturmak;

- Sanatsal ifade, bağlılık, fiziksel ve duygusal sağlık, açık hava etkinlikleri, katılım ve olumlu eylem yoluyla her ortak okul topluluğunda bireysel ve kolektif refahı geliştirmek;

- Proaktif tutum ve davranışları, özellikle de katılımcıların girişkenliğini, farkındalığını, kendine şefkatini, eleştirel ve yaratıcı düşünmesini, problem çözmesini, motivasyonunu, şefkatini, empatisini, güvenini ve dayanıklılığını vb. geliştirmek ve teşvik etmek;

- Katılımcıların kendini kabul etme, çatışmayı yönlendirme ve çözme, başarısızlık ve olumsuz duygu yönetimi, okulla ilgili stres, ilişki sorunları, (siber) zorbalığı tedavi etmek yerine önleme, eleştiriyle başa çıkma ve çözümleme konularında farkındalık, beceri ve yeteneklerini geliştirmektir.

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 07:19 - Görüntülenme: 48