T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu

Schools of Success(SOS)

Schools of Success(SOS) projesi 24 ay sürecek olan Polonya, Türkiye ve Slovakya ortaklı Erasmus + KA 210 Küçük Ölçekli Ortaklık projesidir. İngilizce Öğretmenimiz Arzu Körpeoğlu'nun yazdığı proje İngilizce öğretiminin etkililik düzeyini artırmak ve öğrencilerin Bilişim Teknoloji alanında geliştirmek için beceriler kazandırmayı ve CLIL ders planları oluşturmayı hedeflemektedir. 

Schools of Success(SOS) projesi 24 ay sürecek olan Polonya, Türkiye ve Slovakya ortaklı Erasmus + KA 210 Küçük Ölçekli Ortaklık projesidir. İngilizce Öğretmenimiz Arzu Körpeoğlu'nun yazdığı proje İngilizce öğretiminin etkililik düzeyini artırmak ve öğrencilerin Bilişim Teknoloji alanında geliştirmek için beceriler kazandırmayı ve CLIL ders planları oluşturmayı hedeflemektedir. Slovakya ve  Polonya'dan katılan iki okul ile birlikte okulumuzda, öğrencilerin İngilizce iletişim düzeylerini artırmayı ve okullarda dijital ortamı geliştirmeyi amaçlanmaktadır.

30.000 Euro hibelidir. Projemiz aynı zamanda eTwinning platformunda da devam etmektedir. İlk proje toplantısı Kasım ayında 3 okulun müdürünün ve proje irtibat kişilerinin katılımlarıyla yapılmıştır. Projede ilk hareketlilik Mayıs2022 'de Polonya'ya olacaktır. İki yıllık süre bir Slovakya hareketliliği olacak, bir kez de Türkiye ortak ülkeler gelecektir.

eTwinning çalışmalarımız

 24-01-202324-01-202324-01-2023

 

 

https://youtu.be/R5e2-eTyqaM

 

 

 

eBOOK our lesson plans CLIL

https://read.bookcreator.com/RIoMb6UeWeVFdRw9TuKOs5ZJKyd2/QI9QYNe7SBuE_K4fpxJzcA

OUR WEBSITE: https://erasmusschoolofsuccess.weebly.com/

ÜLKELERİMİZE SANAL GEZİ(Öğrencilerimiz hareketliliğimizden önce hazırladılar. Karışık bir öğrenci grubuyla forumda birlikte yaptılar.)

https://www.storyjumper.com/book/read/124596362/Virtual-trips-to-our-countries

 

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN DÜNYA GÜNÜ VE FİLMLERİ

https://youtu.be/DV7RuGNOqKA

https://youtu.be/onDyzRRdp9E

https://youtu.be/9oiUZNbPHyQ

 

 

ERASMUS +210SCH POLONYA HAREKETLİLİĞİ

 24-01-2023

 

2021-1-SK01-KA210-SCH-000027220 numaralı Erasmus+ Projesi 'School of Success' için 16 Mayıs - 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında "Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych" Zator-Polonya'da ilk LTT hareketliliğine Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu olarak katıldık.

İlk gün hareketliliğimizin ilk karışık ülke takımları çalışması için öğrenciler ortak bir hatıra resim oluşturma etkinliğinde buluştular. areketliliğimizin ikinci günü ise oldukça eğlenceli "CLIL dersi – bir açık hava oyunu "Zator Hazineleri" ile başladı. Yine karışık takım ülke takımları halinde oynanan oyunu erkekler takımı kazandı. Daha sonra, CLIL Coğrafya dersine katıldık. Üç şehir adına ağaç dikme etkinliğini gerçekleştirdik. Öğleden sonra Zator'daki Bölgesel Kültür Merkezi'ndeki sınıflarda „Sazan Vadisi" hakkında bir film izleyerek bölgeyi tanıdık ve Sanat atölyelerinde "Sazanlı sırt çantaları" etkiliğine katıldık. Öğrenciler kemdilerine ait sırt çantaları tasarladılar. Bir sonraki etkinlik "Karpik" Rekreasyon Merkezinde gerçekleştirildi. Müzik dersinde "Bom bom boruları" kullanılarak ritim çalışmaları ve dans çalışmaları yapıldı. Daha sonra kamp ateşi etrafında toplanıldı ve eğlenceli anlar devam etti. Hareketliliğimizin üçüncü günü, Wieliczka Tuz Madeni'ne ve Krakow'a kültürel gezilerimizi yaptık. Krakow'da bir taraftan eski şehir merkezini gezerken bir taraftan da Krakow hakkında CLIL dersimizi eğlenerek gerçekleştirdik. Vistül Nehri boyunca yürüyerek günümüzü tamamladık.

Hareketliliğimizin dördüncü günü, 'Energylandia' eğlence parkınında yine karışık ülke takımlarına ayrılarak spor ve entegrasyon faaliyetleri gerçekleştirdik. Hareketliliğimizin dördüncü günü, Sabah saatlerinde yine okuldaydık. Magdalena'nın hazırladığı mini Quizizz oyunu ile bu LTT etkinliklerinde öğrendiklerimizi ölçtük. Daha sonrasında ise sertifika töreni yapıldı, hatıra fotoğrafları çekildi ve Zator hareketliliğimiz için hediyeler verildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için untulmaz bir deneyim oldu.

 

ERASMUS + OKUL HAREKETLİLİĞİ

24-01-2023

KA210-SCH Erasmus+ Projesi 'School of Success' kapsamında 3 Ekim - 7 Ekim 2022 tarihleri arasında "Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych" Polonya'dan ve "Zakladna skola Bernolakova ulica 1061" Slovakya' dan gelen ortak okullar Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu ev sahipliğinde 5 gün boyunca okuldaki  iyi uygulama örneklerini paylaşarak, İngilizce öğretiminin verimlilik düzeyini artırmak ve öğrencilere Bilişim Teknoloji alanında geliştirmek için beceriler kazandırmayı ve CLIL ders planları oluşturmayı hedefleyen projedeki tüm Slovak,Leh ve Türk katılımcılar ikinci Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetlerini başarıyla tamamladılar.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.01.2023 - Güncelleme: 24.01.2023 18:30 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 0  kişi beğendi